maandag, 18. april 2016 - 15:28 Update: 19-04-2016 16:01

Medicijndispenser helpt patiënt medicijn op tijd in te nemen

Slimme medicijndispenser regelt op tijd je medicijnen
Foto: Archief EHF
Veendam

De Medido is een slimme medicijndispenser, die werkt met een volautomatisch uitgiftesysteem. Dit apparaat zorgt ervoor dat de cliënt op het juiste moment de juiste medicatie ontvangt. Dit meldt Zorggroep Meander maandag.

Zorggroep Meander zet de Medido inmiddels in Stadskanaal en Vlagtwedde in. Voordeel van de Medido is dat de cliënt zelf medicatie kan innemen en niet hoeft te wachten tot de thuiszorg komt. De Medido vermindert het risico op het verkeerd innemen van de medicatie en de cliënt is minder afhankelijk van een ander, waardoor zelfredzaamheid wordt gestimuleerd.

Voor cliënten die in zorg zijn bij Zorggroep Meander is de Medido gratis te gebruiken. De Medido is geschikt voor mensen die (veel) medicijnen gebruiken op verschillende momenten van de dag.

Werking

De Medido wordt gevuld met de door de apotheek geleverde zogenaamde baxterrol, een rol van gesealde plastic zakjes met medicijnen. Op het tijdstip dat de cliënt de  medicatie moet innemen gaat er een signaal. Dit is voor de cliënt het moment om het opengesneden baxterzakje uit de Medido te pakken en de medicijnen in te nemen. 

Contact met patiënt 

Mocht de cliënt de medicatie niet uitnemen, dan zal de Medido een signaal afgeven naar de wijkverpleegkundige die vervolgens dan contact met de cliënt opneemt of naar de cliënt toegaat om te kijken wat er aan de hand is.

Zorggroep Meander ziet steeds meer kansen voor domotica. Onze ambitie is dat de wijkverpleegkundige  samen met de cliënt kijkt naar de mogelijkheden van domotica om de zorg  te organiseren.

Categorie:
Provincie: