dinsdag, 17. mei 2016 - 20:21 Update: 18-05-2016 22:35

Politie start onderzoek na XTC-pil incident school Hoogezand

Groningse kleuter op IC na opeten XTC-pil
Foto: SXC
Hoogezand

In het Groningse Hoogezand heeft dinsdagochtend op een basisschool een kleuter een op straat gevonden XTC-pil opgegeten waarna hij direct naar de intensive care van het ziekenhuis werd gebracht. Dit meldt de Telegraaf dinsdag.

Volgens de krant kregen ouders en verzorgers dinsdag een brief van de OBS Het Ruimteschip in Hoogezand waarin wordt gewaarschuwd voor de vondst. Een groepje kleuters zagen dinsdagochtend een plastic zakje liggen met daarin gekleurde 'snoepjes'. Achteraf bleek dat het om xtc-pillen ging. Eén kleuter at één xtc-pil op. Een juf, die het zag gebeuren alarmeerde de politie en een ambulance. 

De kleuter werd direct opgenomen op de intensive care en zal de komende 24 uur in de gaten worden gehouden. Volgens de brief van de school hebben de artsen aangegeven dat het jongetje er waarschijnlijk niets aan zal overhouden.

Politieonderzoek gestart

De politie is woensdag op de OBS Het Ruimteschip een onderzoek gestart naar de herkomst van het zakje met xtc-pillen. De politie wil proberen om erachter te komen wie de pillen bij de school heeft achtergelaten. Er zal onder meer een buurtonderzoek worden gedaan. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: