vrijdag, 2. december 2016 - 18:05 Update: 02-12-2016 18:21

KWF vraagt met duizenden lampionnen op Afsluitdijk aandacht

KWF vraagt met duizenden lampionnen op Afsluitdijk aandacht
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Oever/Kornwerderzand

KWF Kankerbestrijding verlicht op 30 december de Afsluitdijk van begin tot eind met lampionnen. Het streven is om 10.000 lampionnen te bevestigen die tijdens de avondschemer de hemel laten oplichten.

'Het doel is om licht te brengen in de donkere decemberdagen voor iedereen die met kanker te maken heeft. En om geld op te halen voor nieuwe doorbraken in kankeronderzoek', meldt KWF vrijdag. 

Vrienden van KWF waaronder Maarten van der Weijden, Fidan Ekiz, Mirella van Markus, Gijs Staverman en Ruud Feltkamp hebben ook een lampion gedoneerd voor een dierbare. 

Het is mogelijk om de lampionnen op de Afsluitdijk te doneren. Ze worden dan voorzien van een naam en persoonlijke boodschap om steun te betuigen aan mensen die met kanker te maken hebben. De donateurs dragen met deze handeling bij aan een persoonlijk gebaar aan iedereen die geraakt is door deze ziekte. En tegelijkertijd aan een uniek schouwspel op de bekende Afsluitdijk dat online te volgen is via een livestream. De binnenkomende donaties worden ingezet voor nieuwe doorbraken in kankeronderzoek.

De Afsluitdijk in de spotlights 

Er is bewust gekozen voor de Afsluitdijk voor deze unieke actie. Zo staat de Afsluitdijk symbool voor verbinding. Dit leent zich uitstekend voor een actie waarbij verbinding tussen mensen met kanker en mensen die ze steunen centraal staat. De Afsluitdijk één van de donkerste plaatsen in Nederland. Dit imposante 30 kilometer lange bouwwerk verlichten, geeft de actie extra uitstraling. 

Om de bijzondere gelegenheid zo goed mogelijk uit te lichten, zal er in de avond van 30 december een livestream op Facebook zijn, zodat iedereen de lampionnen vanuit zijn of haar warme huis kan bekijken. Het is dan ook niet de bedoeling dat mensen de Afsluitdijk komen bezoeken in verband met de veiligheid. 

Campagne ‘Mijn lampion brandt voor…’

Iedereen die een lampion voor zijn of haar dierbare wil doneren, kan dat doen via de webpagina: www.kwf.nl/lampion. Op deze pagina kan een naam worden opgeschreven voor deze persoon. De naam wordt met de hand op de lampion geschreven. Op de interactieve kaart zie je waar jouw lampion op 30 december een plekje krijgt op de Afsluitdijk. Iedereen die meedoet, draagt bij aan een authentiek landelijk, maar toch ook persoonlijk moment. 

Als vanzelfsprekend staat de veiligheid hierbij voorop. Om deze actie mogelijk te maken wordt er samengewerkt met Rijkswaterstaat, De Nieuwe Afsluitdijk en ondersteunende organisaties. De lampionnen zijn weersbestendig en er zijn geslaagde tests gedaan waaruit blijkt dat ze niet kunnen wegwaaien.

Categorie:
Provincie: