maandag, 26. juni 2017 - 14:12

Producenten voegen geen suiker meer toe aan blikgroente

Producenten voegen geen suiker meer toe aan blikgroente
Amsterdam

Conservenproducenten en supermarkten hebben vandaag bekend gemaakt te stoppen met het toevoegen van suiker aan zomergroenteconserven. Ook zal een zoutreductie plaats vinden. foodwatch juicht de stap toe.

'Suiker toevoegen aan het gezondste onderdeel van de maaltijd – de groenten - is een absurditeit die gelukkig stopt. Hopelijk is deze stap van de conservenfabrikanten het vliegwiel dat nodig is om ook de andere sectoren eindelijk in beweging te krijgen met serieuze suikerreductie', aldus foodwatch.

Uit onderzoek van foodwatch afgelopen december bleek dat aan bijna de helft (46%) van de groenteconserven suiker wordt toegevoegd. Daarnaast bleek vorige maand uit onderzoek van foodwatch dat de afgesproken zoutreductie in groenteconserven door een aanzienlijk deel van de fabrikanten niet werd gehaald. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zag zich genoodzaakt tot rectificatie van dit eerder geclaimde succes. In december erkende minister Schippers al dat de voedingsindustrie nog teveel suiker, vet en zout toevoegt aan haar producten. De door de voedingsindustrie genomen reductiestappen ten aanzien van het suiker-, vet- en zoutgehalte zijn ‘matig ambitieus’, stelde de minister in een brief aan de Tweede Kamer. 

Categorie:
Tag(s):