vrijdag, 12. februari 2016 - 10:52 Update: 12-02-2016 10:54

Exacte replica Kitt (Knight Rider) onder de hamer

Exacte replica Kitt (Knight Rider) onder de hamer
Exacte replica Kitt (Knight Rider) onder de hamer
Assen

Deze week wordt bij online veilinghuis Catawiki een opvallend gedetailleerde replica van misschien wel de beroemdste auto ter wereld geveild. Het gaat om een kopie van KITT, de auto van Michael Knight uit de populaire tv-serie 'Knight Rider'. De auto is extra bijzonder omdat het gaat om een exacte replica.

''Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn precies gelijk aan de auto uit de serie. Daarnaast is deze auto, net als de echte Kitt, ook nog in staat om een volledige interactie met zijn bestuurder aan te gaan. Dit stelt de auto in staat vragen te beantwoorden en een aantal fysieke opdrachten uit te voeren, zoals het openen en sluiten van de ramen en de motor aan en uit te zetten'', aldus veilingmeester Sander Houdel, auto expert bij Catawiki. De verwachting is dat deze bijzondere replica ongeveer 40.000 euro kan opbrengen.

Knight Rider

Het is dit jaar precies 30 jaar geleden dat de laatste aflevering van de populaire Amerikaanse tv-serie Knight Rider werd uitgezonden. De serie draaide om Michael Knight (David Hasselhoff) die met zijn technisch zeer geavanceerde 'denkende' auto KITT allerlei avonturen meemaakte. In de serie hebben KITT en Michael vaak conflicten, vooral omdat KITT de muziek waar Michael naar luistert vreselijk vindt.

Veel belangstelling

De veiling trekt volgens veilingmeester Houdel al veel belangstelling. ''Er wordt door mensen vanuit de hele wereld druk meegeboden op deze Pontiac Firebird 2.8 V6 uit 1984. Er zijn verschillende replica's van KITT gemaakt, maar niet eerder zag ik er één die zo precies is nagemaakt en ook nog eens in staat is om interactie met zijn bestuurder aan te gaan'', aldus de veilingmeester van Catawiki.

Categorie:
Provincie: