donderdag, 29. september 2016 - 12:21

Eén derde van de singles liegt over seksueel verleden

Eén derde van de singles liegt over seksueel verleden
Foto: fbf
Amsterdam

Singles die een nieuwe partner op de kop hebben getikt, vertellen lang niet alle details over hun voormalige escapades aan hun date. Meer dan één derde van de singles heeft weleens gelogen over het aantal bedpartners, de laatste keer dat zij seks hadden of over hun bedprestaties.

Dit blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl onder 9251 respondenten in 7 Europese landen. Singles geloven tegelijkertijd dan ook niet dat hun nieuwe partner eerlijk is over dit verleden. Zo’n drie kwart van de singles verdenkt hun nieuwe lief er namelijk van te liegen over het seksverleden.

Mannen vaker oneerlijk dan vrouwen

Openlijk over seks praten is voor veel singles lastig. 38% van de singles heeft weleens een leugen verteld over hun seksuele verleden aan hun date. Mannen verkondigen over het algemeen iets vaker onwaarheden tegenover hun nieuwe partner dan vrouwen. De meest voorkomende leugen (27%) gaat over de laatste keer dat iemand seks had. Ook over bedprestaties (24%), standjes en voorkeuren in bed (16%) en de leeftijd waarop iemand voor de eerste keer seks had (16%), is de single niet altijd even eerlijk.

Toch laten singles zich niet bij de neus nemen. 73% van de single respondenten denkt dat hun partner weleens heeft gelogen over hun seksuele verleden. Vooral vrouwen zijn achterdochtig jegens hun nieuwe partner.

Nieuwe partner mag maximaal 10 bedpartners hebben gehad

Het aantal bedpartners dat iemand heeft versleten is voor veel singles een gevoelig onderwerp. Singles willen dat hun nieuwe bedpartner ten minste met één persoon het bed heeft gedeeld. Het ideale maximum aantal is 5 tot 10 bedpartners. Toch geeft 1 op de 3 aan er weinig moeite mee te hebben een partner met een breed ervaringsspectrum te treffen. Vooral singles in de leeftijd van 35 jaar en ouder zijn hier makkelijker in. Een vijfde vindt het zelfs niet bezwaarlijk als hun nieuwe partner meer dan 20 seksuele contacten heeft gehad.

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):