zaterdag, 12. december 2015 - 10:06 Update: 12-12-2015 10:07

Politie vordert rijbewijs in van spookrijdster

Politie vordert rijbewijs in van spookrijdster
Foto: Archief EHF
Terneuzen

De politie heeft vrijdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige automobiliste uit Maldegem. Zij had enige tijd tegen het verkeer gereden door de Westerscheldetunnel (N62).

De vrouw reed rond 22:30 uur tegen het verkeer in de Westerscheldetunnel in. Zij kreeg pas halverwege de westbuis door dat zij aan het spookrijden was. Andere automobilisten probeerden haar met lichtsignalen op haar vergissing te attenderen, maar zij dacht in eerste instantie dat haar verlichting niet goed brandde. Aan het einde van de tunnel is zij gekeerd en richting Terneuzen gereden.

Blaastest

Bij de afslag Terneuzen hebben agenten haar staande kunnen houden. Zij verklaarde dat zij ter hoogte van Sluiskil verkeerd was gereden bij de rotonde. Een blaastest op straat kon zij met succes doorstaan. Zij bleek niet onder invloed van alcohol deel te nemen aan het verkeer. Agenten hebben haar rijbewijs ingevorderd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt, dat samen met haar rijbewijs wordt opgestuurd naar het openbaar ministerie. De tunnel was enige tijd afgesloten voor het overige verkeer.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):