zondag, 20. december 2015 - 17:09

Duo aangehouden met 250 blikken babypoeder

Duo aangehouden met 250 blikken babypoeder
Borssele

Op het tolplein van de Westerscheldetunnelweg in Borssele zijn zaterdagavond een man en een vrouw aangehouden omdat hun auto helemaal vol zat met blikken babypoeder.

Deze auto reed rond 20.00 uur door de Westerscheldetunnel in de richting van Zuid-Beveland. Agenten zagen dat de auto zwaar beladen was en dat twee zijramen waren dichtgemaakt. Toen ze de auto passeerden, zagen ze dat er een man en een vrouw in de auto zaten, die vervolgens opvallend rustig gingen rijden. Op het tolplein werd de auto en de bestuurder gecontroleerd. In de auto zaten ongeveer 250 pakken babypoeder. Het duo vertelde dat ze deze hadden gekocht, maar nauwelijks kassabonnetjes hadden. Verder bleek dat de man door de politie eerder verdacht werd van meerdere diefstallen van babypoeders.

Aanhoudingen

Hierop werd het tweetal aangehouden. Het gaat om een 54-jarige man en een 41-jarige vrouw, beiden uit Roosendaal. Ze zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar ze werden ingesloten. De personenauto werd in beslag genomen en voor verder onderzoek door een bergingsbedrijf weggetakeld. Zondag is het duo gehoord en kregen ze te horen dat ze voorlopig vast blijven zitten.

Zijn bij u pakken babypoeder gestolen?

Hoewel het duo niet aannemelijk kan maken dat ze de grote hoeveelheid babypoeder hebben gekocht, is het voor de politie niet duidelijk waar de voeding vandaan komt. De man is recent op verdenking van eenzelfde soort feit in Hulst aangehouden. Tijdens dat politieonderzoek kwam naar voren dat hij in een winkel enkele blikken betaalde en meer babypoeder met behulp van geprepareerde tassen meenam. Wellicht is deze handelwijze voor winkeliers herkenbaar. 

Voor nog meer nieuws door Blik op Nieuws, download de app in de Play Store of App Store. U kunt ons ook volgens op Facebook of Twitter

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: