woensdag, 6. januari 2016 - 11:50 Update: 06-01-2016 11:52

Drie jongens aangehouden voor mishandeling politieagent

Drie jongens aangehouden voor mishandeling politieagent
Foto: Archief FBF.nl
Hulst

Woensdagmorgen vroeg zijn in woningen in Sint-Jansteen (1x) en Hulst (2x) drie jongens aangehouden, omdat ze verdacht worden dat ze op zaterdagavond 26 december op de Badhuisweg in Sint Jansteen een agent in zijn vrije tijd hebben geschopt en geslagen.

De politie stelt een onderzoek in naar dit incident. Dankzij rechercheonderzoek zijn deze jongens bij de politie in beeld gekomen. Het gaat om twee 17-jarige jongens en een 16-jarige jongen, allen uit de gemeente Hulst. De jongeren zijn na hun aanhouding overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg, waar ze zijn ingesloten en zullen worden verhoord.

Toedracht

Het incident deed zich voor op Tweede Kerstdag. De politieman, die niet in dienst was en in burger kleding liep, zag 's avonds dat een groep jongeren op de voetbaltribune zat en vermoedelijk met glas gooide. Even later stond de politieman met een jongen te praten, toen enkele jongens kwamen aanlopen. Ze sloegen en schopten de agent enkele keren. Het slachtoffer liep diverse verwondingen op. Naar omstandigheden gaat het momenteel met de politieman goed.

Categorie:
Provincie: