vrijdag, 15. januari 2016 - 21:10 Update: 16-01-2016 11:43

Drugsboot letterlijk in zwaar weer beland

Drugsboot letterlijk in zwaar weer beland
Foto: Archief FBF
Cadzand

Op vrijdagochtend hebben de politie en douane een boot aangetroffen met een grote hoeveel verdovende middelen aan boord. Deze boot was donderdag in de problemen geraakt tijdens een storm en de opvarenden werden gered.

Agenten troffen de boot vrijdagochtend aan op het strand van Cadzand. De douane ging aan boord en heeft op basis van douanewetgeving de boot gecontroleerd. Op de boot werd de hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.

De opvarenden waren diezelfde nacht in de problemen geraakt door de flinke zeegang en werden uiteindelijk gered door KNRM. Zie hiervoor hun twitterbericht en foto´s. Rond 23.15 uur werden de opvarenden van boord gehaald en naar Oostende gebracht en vervoerd naar een ziekenhuis in België. De mannen in het ziekenhuis mochten diezelfde avond nog naar huis. De politie kon op vrijdag een 24 jarige man als verdachte in deze zaak aanhouden. De politie en de douane doen onderzoek in deze zaak.

Afgedreven boot

De boot kon door de hoge golven niet op sleeptouw worden genomen en dreef richting de kust. Op vrijdagochtend werd de boot op Cadzand door de politie en douane aangetroffen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):