woensdag, 10. februari 2016 - 14:12 Update: 10-02-2016 14:16

Man (22) opgepakt na steekpartij wegens poging doodslag

Man (22)  opgepakt na steekpartij wegens poging doodslag
Foto: Archief EHF
Nieuw- en Sint Joosland

De politie heeft In de nacht van dinsdag op woensdag in het Zeeuwse Nieuw- en Sint Joosland een 22-jarige verdachte in zijn woning aangehouden na een steekpartij. Dit meldt de politie woensdag.

Getuigen

Door getuigen was gemeld dat het steekincident vermoedelijk aan de Molendijk was gebeurd en dat er iemand gewond was geraakt. Toen de eenheden naar de Molendijk onderweg waren kwam de melding dat er in een woning aan de Scheldepoortstraat iemand zou zitten met een steekwond. 

De agenten konden zich opsplitsen, een eenheid ging naar de Molendijk, een ander naar de Scheldepoortstraat. In een woning aan de Molendijk verklaarde een getuige dat er inderdaad ‘iets’ was voorgevallen, maar dat de betrokkenen inmiddels allemaal weg waren.

Verdachte aangehouden

In de Scheldepoortstraat bleek dat daar inderdaad een slachtoffer aanwezig was met steekwonden in zijn bovenarm en schouder. Dit betrof een 20-jarige Middelburger. Hij wilde niet zoveel verklaren, maar uit verder onderzoek door de agenten bleek dat de verdachte waarschijnlijk een 22-jarige man uit Nieuw- en Sint Joosland zou zijn. 

Deze man is aangehouden in zijn woning om ongeveer 01.20 uur. Door de agenten zijn drie getuigen van het feit gehoord. De verdachte is ingesloten in een politiecel in Torentijd. Hij is in verzekering gesteld, dus waarschijnlijk zit hij nog een tijdje vast.

Messen in beslag genomen

Er zijn twee messen bij de verdachte in beslag genomen. Deze worden onderzocht door het team Forensische Opsporing. Ook kleding van de verdachte en van het slachtoffer is naar die afdeling overgebracht. Van de kleding worden mogelijk ook sporen afgehaald die kunnen dienen als bewijsmateriaal in het onderzoek. 

Het onderzoek is dus in volle gang. Over de aanleiding en/of de oorzaak van het incident kan de politie nog niets zeggen, omdat nog niet iedere betrokkene een verklaring heeft afgelegd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):