donderdag, 24. maart 2016 - 8:39 Update: 24-03-2016 9:20

Derde vermiste Nederlander van aanslagen Brussel is 41-jarige vrouw uit Deventer

Derde vermiste van aanslagen Brussel is 41-jarige vrouw uit Deventer
Foto: Politie
Deventer

De derde na de aanslagen in Brussel vermiste Nederlander is een 41-jarige vrouw uit Deventer, melden regionale media. De vrouw zou dinsdag van Zaventem naar de VS vliegen, maar sindsdien is er geen contact meer met haar geweest.

De vermiste vrouw zou volgens een kennis een dertienjarige dochter hebben. De vrouw had een vlucht naar Amerika geboekt om daar een begrafenis bij te wonen. Twee broers zouden naar Brussel zijn afgereisd in de hoop meer te weten te komen over hun zus. Gisteren werd bekend dat in totaal drie Nederlanders worden vermist.

Broer en zus

Twee andere zijn een broer en een zus uit Maastricht. De familie Pinczowski zit nog steeds in grote onzekerheid over het lot van hun twee kinderen na de aanslagen op het vliegveld in Brussel.

Dinsdagochtend vertrokken zoon Alexander en dochter Sascha naar het vliegveld in Zaventem om vanaf daar naar de Verenigde Staten te reizen.  Om 7:59 uur belden de kinderen nog met het thuisfront om te melden dat ze goed waren aangekomen op het vliegveld. Tijdens dat telefoontje hoorde de familie een ontploffing en glasgerinkel. Vervolgens werd de verbinding verbroken. Dit meldt de Lokale Limburgse zender L1 dinsdag. Sinds dat laatste telefoontje zijn de kinderen onbereikbaar.

De moeder zoekt nu via Facebook contact met mensen die nog iets van haar kinderen hebben vernomen. Dinsdagmiddag besloot de familie naar Brussel af te reizen om de zoektocht daar voort te zetten. de vader laat aan L1 weten dat de autoriteiten volop bezig zijn met het onderzoek.

De twintigers Alexander en Sascha wonen in de Verenigde Staten en waren op weg naar New York. Hun vader is geboren en getogen in Maastricht. Hij is als docent verbonden aan de Hoge Hotelschool in Maastricht. Wie meer informatie kan verstrekken over de kinderen kan zich wenden tot de politie.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: