vrijdag, 25. maart 2016 - 9:39 Update: 25-03-2016 12:15

Dode woningbrand Nieuwerkerk is 38-jarige man

Dode bij woningbrand in Nieuwerkerk
Foto: fbf
Nieuwerkerk

Als gevolg van een brand in zijn woning aan de Esdoornstraat in Nieuwerkerk is in de nacht van donderdag op vrijdag een 38-jarige man om het leven gekomen.

De brand werd ontdekt door de buren bij wie de rookmelders afgingen. Zij zijn hun huis uitgevlucht en kwamen toen tot de ontdekking dat de brand niet bij hun, maar bij de buurman plaatsvond. De hulpdiensten zijn direct in kennis gesteld. 

Toegang geforceerd

Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek dat de brand uit was, maar dat er in de woning veel rook stond. Door het forceren van een deur zijn brandweerlieden het pand binnen kunnen gaan. Daar troffen zij de bewoner aan. De man is direct naar buiten gebracht om daar gereanimeerd te worden door ambulancemedewerkers, maar dit mocht helaas niet meer baten. Ook een hond en een papegaai zijn door de brand om het leven gekomen. Een tweede hond overleefde de brand en is naar het asiel gebracht.

Hoe de brand is ontstaan is nu nog niet bekend, maar daar wordt onderzoek naar gedaan. Door de politie is de familie van de man in kennis gesteld van zijn overlijden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: