zondag, 27. maart 2016 - 9:56 Update: 27-03-2016 18:13

Meisje wordt hysterisch tijdens aanhouding 19-jarige jongen

Meisje (16) gaat helemaal door het lint bij aanhouding 19-jarige jongen
Foto: Archief EHF
Westkapelle

Een 16-jarig meisje uit het Zeeuwse Grijpskerke is in de nacht van zaterdag op zondag tijdens de aanhouding van een 19-jarige jongeman uit Breda bij een horecagelegenheid aan de Grindweg in Westkapelle helemaal door het lint gegaan. Dit meldt de politie zondag.

'Zij bemoeide zich met de aanhouding en belemmerde agenten tijdens het doen van hun werk. Ze is zelf ook aangehouden', aldus de politie.

De agenten waren in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.45 uur bij de gelegenheid om toezicht te houden tijdens de horecanacht op Walcheren. Ze zagen dat een bezoeker van de horecazaak zich op een woeste manier weer naar binnen wilde begeven, terwijl hij even daarvoor naar buiten was gekomen. 

De manier waarop de agenten de man weer naar binnen zagen gaan beloofde niet veel goeds en de agenten besloten hem, mede op verzoek van de aanwezige medewerkers, naar buiten te halen. 

De man was het hier duidelijk niet mee eens en verzette zich hevig. Hij werd hierop aangehouden door de agenten wegens het verstoren van de openbare orde. Tot twee keer toe rukte de man zich los, maar uiteindelijk hebben de agenten hem toch kunnen boeien. 

Bemoeien

In de tussentijd begonnen vier meisjes zich met de aanhouding van de man te bemoeien. Eén van de meisjes deed dit op een dusdanige manier dat zij zich tussen de verdachte en de agent wrong. Ze schopte en sloeg, klampte zich aan de agenten vast en krijste alles bij elkaar. Dit meisje is aangehouden vanwege het beletten/belemmeren van ambtshandelingen. De andere drie begrepen plotseling wel dat ze zich beter afzijdig konden houden.

Hoofd tegen portierruiten

Ook de aanhouding van het meisje ging niet zonder slag of stoot, ze ging als een wilde tekeer. Uiteindelijk is ze geboeid en in een politieauto geplaatst. Toen de agenten zelf in de auto wilden plaatsnemen, hoorden zij harde knallen en zagen ze dat het meisje met haar hoofd tegen een van de portierruiten sloeg. Dit deed ze zo hard dat de ruit ontzet was en ongeveer vijf centimeter buiten de sponning stond. Hierdoor liep het meisje een verwonding op aan haar gezicht. 

Houdgreep

Een van de agenten is bij het meisje gaan zitten en heeft haar in een soort houdgreep moeten nemen, zodat het verdere vervoer nog enigszins normaal kon verlopen. Hierop heeft het meisje de agent in zijn vinger gebeten. Om het bijten te doen stoppen heeft de agent haar een stomp in haar buik gegeven. De agent liep een verwonding op aan zijn vinger en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. 

Andere politieauto

Tijdens de rit naar Torentijd bleef het meisje hysterisch krijsen, beledigde ze de agenten en bedreigde ze hen met de dood. Doordat het rijden in de auto met een kapot raam niet goed mogelijk was is het meisje uiteindelijk overgeplaatst in een ander politievoertuig en naar een politiecel in Torentijd gebracht. Beide verdachten zitten nog vast. De agenten hebben aangifte gedaan tegen het 16-jarige meisje.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: