dinsdag, 12. april 2016 - 20:15 Update: 13-04-2016 13:31

Vijf arrestaties bij Zeeuws bedrijf na vondst cocaïne in container

Honderden kilo's cocaine in container en vijf aanhoudingen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Sint Philipsland

Een arrestatieteam heeft in het kader van een onderzoek naar het aantreffen van cocaïne in de haven van Antwerpen, in samenwerking met de douane en de recherche van politie-eenheid Zeeland-West-Brabant, dinsdagmiddag rond 15.00 uur vijf aanhoudingen verricht bij een bedrijf aan de Industrieweg in Sint Philipsland. Dit meldt de politie dinsdagavond.

Container met honderden kilo's cocaïne 

In een container zijn honderden kilo’s cocaïne aangetroffen door de politie. Deze zijn in beslag genomen. Naar aanleiding van deze vondst zijn vijf verdachten aangehouden. Ook zijn twee vrachtwagens, drie personenauto’s en een groot geldbedrag in beslag genomen.

Doorzoekingen in het land

Op dit moment worden er doorzoekingen gedaan in de loods in Sint Philipsland waar de verdachten zijn aangehouden, maar ook in een woning in diezelfde plaats. Ook in woningen in Mijdrecht, Baarn en Steenbergen worden doorzoekingen gedaan. Het is op dit moment nog niet bekend of daar ook iets gevonden is dat relevant is voor het onderzoek.

De aangehouden verdachten betreffen een man van 78 jaar oud uit Baarn, een man van 50 uit Mijdrecht, een vrouw van 44 jaar oud uit Steenbergen, een 49-jarige man uit Zwanenburg en een 25-jarige man uit Sliedrecht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: