zondag, 31. juli 2016 - 10:59

Dader mishandeling vlucht woning in

Dader mishandeling vlucht woning in
Foto: Archief MV
Vlissingen

Een ouder echtpaar fietste zaterdagavond rond 20.15 uur over de Koningsbrug in Vlissingen. De vrouw werd aangesproken door een jongeman. Hij vroeg haar of ze de politie kon bellen omdat er, volgens eigen zeggen, iemand achter hem aan zou zitten. De vrouw had geen telefoon bij zich en zei dit ook tegen de man. Hij liep weg en de vrouw stapte weer op haar fiets.

Toen de vrouw wilde wegfietsen werd ze ineens bij haar nek gepakt door de jongeman die haar had aangesproken. Hij duwde haar en de vrouw kwam ten val. Ze raakte lichtgewond. De man rende er vervolgens vandoor. 

Drie jongens aarzelen niet

Drie jongens kwamen aan over de brug. De vrouw vertelde hen wat er gebeurd was en de drie jongens aarzelden geen moment maar gingen achter de belager van de vrouw aan. Zij volgden de man tot hij een schutting over klom van een woning aan de Onderstraat. Daar kwam hij niet meer uit en de jongens hoefden alleen nog op de politie te wachten. Die was snel ter plaatse en trof de man aan op het toilet van de woning. Agenten zagen dat hij een mes uit het wc-raampje gooide.

De man, een 21-jarige Vlissinger, is aangehouden in de woning die hij was binnengevlucht. Hij is overgebracht naar een politiecel en wordt vandaag verder over de zaak gehoord. Van de vrouw is een aangifte opgenomen. Het hoeft geen uitleg dat zij de drie jongens, van 13, 16 en 17 jaar en afkomstig uit Middelburg en Vlissingen, erg dankbaar is.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: