woensdag, 10. augustus 2016 - 21:31 Update: 11-08-2016 9:00

Roompot Vakanties wordt door Franse PAI Partners overgenomen

Zeeuwse Roompot Vakanties overgenomen door Franse PAI Partners
Foto: Archief EHF
Kamperland

Roompot Vakanties wordt overgenomen door de Franse participatiemaatschappij PAI Partners. 'Dat zijn partijen vandaag overeengekomen', zo meldt Roompot woensdag.

De overname maakt het voor Roompot mogelijk om verder uit te groeien tot een aanbieder van kwalitatieve verblijfsrecreatie en de vele plannen die er liggen versneld uit te voeren.

PAI Partners neemt Roompot over van Gilde Buy Out Partners, BNP Paribas Fortis, het management van Roompot en oprichter Henk van Koeveringe. De betrokken partijen doen geen uitspraken over de overnamesom, maar deze is marktconform. De verkoop is onder de voorwaarde dat het adviestraject met de ondernemingsraad van Roompot en de consultatieprocedure met de betrokken vakbonden wordt afgerond.

Positie verstevigen

'De overname sluit financieel en inhoudelijk aan bij onze ambities', zegt CEO Jurgen van Cutsem van Roompot Vakanties. 'We zijn het grootste recreatiebedrijf van Nederland, doel is om onze huidige portfolio verder kwalitatief te verbeteren, iets waar we nu al enkele jaren mee bezig zijn. Daarnaast gaan we onze positie verstevigen en uitbreiden door middel van strategische overnames en de herontwikkeling van bestaande kustlocaties.' 

Momenteel is Roompot vooral actief in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. De focus van het van oorsprong Zeeuwse bedrijf zal blijven liggen op vakantieparken aan de kust. 

Gaëlle d'Engremont, partner bij PAI licht toe: 'De afgelopen jaren heeft PAI veel tijd geïnvesteerd in de hospitality- en vrijetijdsmarkt, wat een groeiende en aantrekkelijke sector is in Europa. Wij geloven dat het vakantieparksegment zal profiteren van de langetermijntrends die de Europese vrijetijdsmarkt aan het veranderen zijn, zoals de korter wordende vakanties, de behoefte aan dichterbij gelegen bestemmingen en de toename in premium eerste klas en hoogwaardig aanbod'. 

'Wij zijn opgetogen om samen te werken met een uitstekend managementteam onder leiding van Jurgen van Cutsem. Roompot is een unieke aanwinst en we kijken er naar uit om dit team te helpen om zijn groeistrategie in de komende jaren succesvol te implementeren.'

De overname heeft voor de gasten en het personeel van Roompot Vakanties alleen maar positieve gevolgen. Na de overname wordt het personeelsbestand op strategische posities uitgebreid. Met de nieuwe eigenaar is afgesproken dat het huidige management in ieder geval de komende vijf jaar aan Roompot verbonden blijft. Naar verwachting wordt de overname eind september afgerond. 

Categorie:
Provincie: