zondag, 4. september 2016 - 14:46 Update: 04-09-2016 14:47

Grapjas mag 484 euro aftikken voor afschieten noodpijl

Voor de grap afschieten noodsignaal kost grapjas 484 euro
Foto: Archief EHF
Terneuzen

Zaterdagavond is tegen een 38-jarige Terneuzenaar in de Azaleastraat proces-verbaal opgemaakt voor het ongeoorloofd afschieten van een noodsignaal.

Als bikers rond 21.30 uur een noodsignaal boven de bloemenbuurt zien vliegen, gaan deze op zoek naar de bron. In de Azaleastraat ontdekken zij de verdachte met een handfakkel in zijn hand. In eerste instantie ontkent de man dat hij het noodsignaal heeft afgeschoten. Echter als uit zijn auto een lege huls en nog een handsignaal worden gevist, kan de man niet anders dan bekennen. Hij vertelt dat hij de spullen op internet heeft gekocht om deze voor de lol af te steken. De agenten waarschuwen dat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden en mogelijk ook hulpverleningsdiensten gaan zoeken naar een schip in nood. Tot dat moment vat de Terneuzenaar de zaak nogal luchtig op.

Dubbel pech

Terwijl de man wordt nagetrokken horen de agenten van de meldkamer dat zij zojuist van iemand een melding hebben gekregen dat deze een noodsignaal heeft zien vliegen. Hiervan is direct de Kustwacht op de hoogte is gesteld. Gelijk wordt de verdachte hiermee met zijn neus op de feiten gedrukt. Dit akkefietje levert hem niet alleen een proces-verbaal op. Hij mag meteen ook nog een openstaande boete van 484 euro betalen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: