zondag, 25. september 2016 - 12:13 Update: 25-09-2016 16:24

Motorrijder op politieagenten ingereden

Motorrijder rijdt in op politieagenten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Vlissingen

In de drukke horecanacht van zaterdag op zondag reed rond 03.30 uur een motorrijder in op twee agenten die op de Nieuwendijk toezicht hielden op het uitgaanspubliek. Aan de motorrijder werd een ogenblik eerder een stopteken gegeven. Hij stopte niet, maar gaf gas bij. Nadat hij bijna de agenten had geraakt, vloog hij de stoep op, rakelings langs het uitgaanspubliek. Hierbij raakte de motorrijder niemand.

Op de Koningsbrug, een eindje verderop, kon de man worden tegengehouden door andere agenten die hun dienstauto dwars op de weg hadden gezet. De man koos eieren voor zijn geld en stopte. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De 26-jarige Vlissinger moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna vier keer zoveel had gedronken dan wettelijk is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn motor is meegenomen naar het politiebureau. Ook wordt een verzoek naar het CBR gestuurd om te onderzoeken of de man wel geschikt is om een motorrijtuig te besturen.

De twee agenten hebben aangifte gedaan van poging doodslag. Ze zijn niet gewond geraakt. Door de politie zijn van verschillende mensen getuigenverklaringen opgenomen die kunnen helpen bij het onderzoek.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: