woensdag, 19. oktober 2016 - 22:21 Update: 19-10-2016 22:28

Man zonder rijbewijs vlucht voor politie en veroorzaakt ongeval

Man zonder rijbewijs vlucht voor politie en veroorzaakt ongeval
Foto: Archief FBF.nl
Goes

Dinsdagochtend heeft er een korte achtervolging plaatsgevonden op de Nansenbaan. De verdachte heeft daarbij een verkeersongeval veroorzaakt en is vervolgens hiervan weggereden.

De verdachte rijdt ’s morgens rond 11.09 uur met zijn auto op de ’s-Gravenpolderseweg en wordt daar in het voorbijgaan door politiesurveillanten herkend. Omdat de agenten weten dat de verdachte geen geldig rijbewijs heeft gaan zij hem achterna. Als de Goesenaar bemerkt dat hij gevolgd wordt, trapt hij flink op het gaspedaal en spurt weg richting de Nansenbaan. Hierbij begaat hij diverse verkeersovertredingen. Tijdens de dollemansrit rijdt de verdachte op de Nansenbaan een ander voertuig met daarin een echtpaar uit Middelburg van de weg. Hun voertuig is daarbij aanzienlijk beschadigd en moest worden weggetakeld. De vrouw is met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. 

Verdachte snel opgespoord

Omdat de situatie te gevaarlijk is geworden voor andere weggebruikers, besluiten de agenten de achtervolging te staken. De verdachte verdwijnt vervolgens op het nabijgelegen industrieterrein. Intussen zijn diverse politie-eenheden naar de Nansenbaan gestuurd om de verdachte te zoeken en hulp te verlenen bij het ongeval. Al snel wordt zijn voertuig op het industrieterrein leeg aangetroffen. Binnen het uur wordt ook de bestuurder getraceerd op de de Middelburgsestraat en ingerekend. 

Oproep specifieke getuige

Intussen zijn er verschillende getuigen gehoord. Bekend is dat een bestuurder van een blauwe Seat (mogelijk type Ibiza) tegen werknemers van een bedrijf aan de Nansenbaan heeft verteld dat hij bijna ‘overhoop’ is gereden door de vluchtauto. De politie wil graag in contact komen met deze man. Herkend u zichzelf? Neem dan contact op via 0900 8844 of kom langs op het politiebureau aan de Valckenslotlaan in Goes.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: