dinsdag, 25. oktober 2016 - 22:22 Update: 25-10-2016 22:25

Man (26) aangehouden voor mishandeling BOA’s

Man (26) aangehouden voor mishandeling BOA’s
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Vlissingen

Dinsdagochtend zijn twee buitengewone opsporingsambtenaren van de gemeente Vlissingen in de Walstraat mishandeld tijdens hun werkzaamheden. 'Hiervoor is een 26–jarige Vlissinger aangehouden', meldt de politie dinsdag.

Fietsend door voetgangersgebied

De BOA’s zijn vanmorgen rond 10.15 uur bezig met parkeercontroles in de Walstraat als de verdachte op de fiets hen tegemoet komt rijden. Omdat hij door een voetgangersgebied fietst wordt hij staande gehouden, krijgt hij een waarschuwing en een alternatieve route aangewezen. In eerste instantie lijkt het erop dat de man lopend zijn weg wil vervolgen, maar dan zien de BOA’s dat hij achter hun rug toch weer op zijn fiets stapt.

Worsteling

Een van de BOA’s rent achter de verdachte aan en pakt de bagagedrager vast en zegt dat hij nu een bekeuring krijgt voor het rijden op een voetgangersgebied. Dan wordt de Vlissinger agressief en probeert beide BOA’s pootje te haken. Er ontstaat een worsteling waarbij één van de BOA’s achterover valt en met zijn hoofd op de straat terecht komt. Zijn collega’s kan nog net een klap ontwijken. Daarna rijdt de verdachte snel weg.

Proces-verbaal

Opgeroepen agenten zien de Vlissinger in de Scheldestraat rijden en houden hem aan. Op de knokkels van de man is duidelijk te zien dat hij kort daarvoor geweld heeft gebruikt. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiecellencomplex Torentijd. Met een proces-verbaal op zak mocht de verdachte later die dag weer naar huis.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: