vrijdag, 11. november 2016 - 19:14 Update: 11-11-2016 19:19

Onbekend stoffelijk overschot gevonden in Schelderijnkanaal

Onbekend stoffelijk overschot gevonden in Schelderijnkanaal
Foto: Archief EHF
Rilland

Vrijdagmorgen is in het Schelderijnkanaal door een voorbijvarend schip een stoffelijk overschot gevonden.

Een schipper zag vrijdagmorgen in de buurt van de Bathseweg een verdacht pakket in het kanaal drijven en waarschuwde Rijkswaterstaat. Een boot van Rijkswaterstaat ging op zoek naar het voorwerp, vond rond 10.00 uur het pakket en waarschuwde de politie.

Politieonderzoek

Tijdens het onderzoek door de politie bleek dat het ging om een onbekend stoffelijk overschot. Het is nog niet bekend of het om een man of een vrouw gaat en hoe lang het lichaam in het water heeft gelegen.

Team grootschalige opsporing

Politie en justitie gaan vooralsnog uit van een misdrijf en is onder leiding van een officier van justitie bezig met een groot onderzoek. Zeker twintig agenten werken aan deze zaak. Zo is vrijdag begonnen met verhoren van diverse getuigen. Verder is in en bij het kanaal een sporenonderzoek gehouden. De grootste prioriteit in het onderzoek ligt op dit moment in het vaststellen van de identiteit van het slachtoffer.

België

De plaats van aantreffen van het lichaam is in de buurt van de Nederlands-Belgische grens. Binnenkort wordt contact met de Belgische politie opgenomen om zaken gezamenlijk te onderzoeken. De politie is op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: