zaterdag, 28. januari 2017 - 10:14 Update: 28-01-2017 10:25

Agent schiet op auto na inrijden op collega

Agent schiet op auto na inrijden op collega
Foto: Archief EHF
Zierikzee

Vrijdagavond heeft een agent in Zierikzee meerdere malen op een auto geschoten nadat de bestuurder van dat voertuig op een andere agent inreed. Dit meldt de politie zaterdag.

Melding vuurwerkoverlast

'Vervolgens ging de auto er vandoor. Ondanks een grote zoekactie van de politie zijn de auto en de bestuurder niet meer aangetroffen', aldus de politie. Agenten kregen op vrijdag 27 januari een melding van vuurwerkoverlast op de Schelpstraat. Rond 23.50 uur kwamen ze aan op het parkeerterrein van een supermarkt. Daar spraken ze enkele jongeren aan en vroegen om hun legitimatie. 

Ook spraken ze de bestuurder van een daar geparkeerde auto aan. De man die in die auto zat ging er echter met zijn voertuig vandoor. Daarbij reed hij bijna een van de dienders aan. Vervolgens is er op de auto geschoten, maar de bestuurder wist te ontkomen. De agent waar de automobilist op inreed bleef fysiek ongedeerd.

Zoekactie met helikopter

Direct na het incident werd er een zoekactie opgestart. Hierbij werden meerdere eenheden van de politie ingezet. De Zeeuwse agenten werden hierbij geassisteerd door collega’s uit Rotterdam en door de politiehelikopter. 

Onderzoek

Op het parkeerterrein werd door de technische recherche een onderzoek ingesteld. De zoekactie leverde geen verdachte en geen voertuig op en werd in de loop van de nacht beëindigd. De recherche doet verder onderzoek naar de zaak.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: