zondag, 19. maart 2017 - 11:49 Update: 19-03-2017 11:53

Vluchtende man (22) springt in de singel Breda

Vluchtende man (22) springt in de singel Breda
Foto: Archief EHF
Breda

Vlak voor middernacht is in Breda een 22-jarige Poolse man tijdens zijn vlucht voor de politie in het water van de Delpratsingel gesprongen. Dit meldt de politie zondag.

'De man werd daarna door twee bikers van de politie alsnog ter zake vernieling van een jas aangehouden', aldus de politie. Bikers van de politie waren bezig met het uitdelen van een bekeuring op de Willemstraat. 

Weigeren sigaret

Ze zagen dat een man op hen afrende. De man riep dat hij zojuist was aangevallen door een man die om een sigaret vroeg. Toen hij dat weigerde had de man hem een duw gegeven en zijn jas kapot getrokken. De aangever wees een man aan die dat gedaan zou hebben. 

Staande gehouden

De verdachte liep al verder op de Willemstraat. Hij begon te rennen. De fietsagenten slaagden erin de man in te halen en staande te houden. De man, een 22-jarige Pool, gaf zijn identiteitsbewijs af. De dienders legden hem in het Engels uit dat hij was aangehouden ter zake vernieling.

Nat pak

Hierop probeerde de man tevergeefs het legitimatiebewijs uit de handen van de politieman te trekken. Daarna zette hij het opnieuw op een rennen, richting het park. Bij de Willemsbrug sprong de verdachte de singel in. Uiteindelijk werd hij door de twee bikers weer uit het water getrokken, geboeid en in de arrestantenbus geplaatst.

De benadeelde, een 37-jarige man uit ’s-Gravenhage heeft aangifte gedaan. De politie hoort nog een getuige en onderzoekt eventuele camerabeelden om vast te stellen wat er zich precies op het station heeft afgespeeld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: