donderdag, 22. juni 2017 - 19:12 Update: 22-06-2017 21:56

Lichaam 13-jarige jongen vermoedelijk gevonden na lange zoektocht in de Waal

Zoektocht in de Waal naar 13-jarige jongen
Foto: Archief EHF
Tiel

Even voor 21.00 uur werd een stoffelijk overschot uit het water gehaald dat hoogstwaarschijnlijk het lichaam is van de 13-jarige jongen die vanmiddag verdween in de Waal. Dit meldt de politie. Er moet nog identificatie plaatsvinden.

De 13-jarige jongen raakte donderdagmiddag zoek in de Waal.Voorbijgangers hoorden rond 14.45 uur een groep jongens om hulp schreeuwen omdat hun vriendje kopje onder was gegaan en niet meer boven was gekomen. Hierop werd direct 112 gebeld. De hulpdiensten rukten massaal uit en brandweerlieden hebben in zogenoemde waadpakken naar de jongen gezocht, maar dat heeft nog niets opgeleverd.  Ook een politiehelikopter, een traumahelikopter en een blusboot van de brandweer zochten mee, evenals een boot van Rijkswaterstaat en van de Reddingsbrigade. Dit meldt onder meer Omroep Gelderland donderdag.

De politie raadt zwemmen in kanalen en rivieren af

Donderdagavond is een speciaal team met sonorapparatuur naar de jongen gaan zoeken. Het scheepvaartverkeer is gevraagd om aan de zuidkant te varen en de snelheid te matigen. De politie raadt zwemmen in kanalen en rivieren af. Politiewoordvoerster Esther Naber; 'Zwemmen in rivieren en kanalen is vaak gevaarlijker dan mensen denken. Door de scheepvaart, maar ook door wisselende temperaturen. Hoe verleidelijk het ook is om bij deze temperaturen een duik te nemen, het is af te raden. Dat hebben we helaas deze week wel gezien.' De zoektocht naar de 13-jarige jongen is al de derde zoektocht naar een drenkeling deze week. De lichamen van de twee andere drenkelingen zijn inmiddels gevonden. De politie houdt er ernstig rekening mee dat de vermiste jongen in de Waal verdronken is.

 

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: