woensdag, 19. juli 2017 - 15:40 Update: 19-07-2017 16:19

Botenhandelaar door gemeente en Belastingdienst aangepakt

Botenhandelaar door gemeente en Belastingdienst aangepakt
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Kaatsheuvel

Het Openbaar Ministerie (OM) draagt het dossier, over een watersportbedrijf in Kaatsheuvel, dat in beeld kwam in een onderzoek naar witwassen, als uitvloeisel van een integrale overheidsaanpak over aan de gemeente en de Belastingdienst. Dit heeft het OM woensdag bekendgemaakt.

Onderzoek botenhandel

In januari doorzocht de politie onder leiding van een rechter-commissaris de botenhandel. Ook ambtenaren van de gemeente Loon op Zand namen deel aan de actie met het oog op naleving van vergunningen.

Naheffing

In het onderzoek is vastgesteld dat vergunningen en administratie van de onderneming niet op orde waren. Ook voor de aankoop van dure vermogensbestanddelen, waaronder een camper en enkele auto’s, kon geen duidelijke financiële verantwoording worden gevonden. De belastingdienst legde beslag op een geldbedrag van meer dan 30.000 euro. Daar bovenop kwam nog een naheffing van 150.000 euro.

In het onderzoek naar  het watersportbedrijf is samengewerkt door politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, gemeente en het regionale informatie en expertise centrum (RIEC).