zaterdag, 22. juli 2017 - 11:14 Update: 22-07-2017 11:16

Politie lost waarschuwingsschot bij achtervolging Vaassen

Politie lost waarschuwingsschot bij achtervolging Vaassen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Vaassen

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in het Gelderse Vaassen bij een korte achtervolging van een man die een vuurwapen zou hebben een waarschuwingsschot gelost. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

Vechtpartij feest

Na een feest in een zaal aan de Woestijnweg ontstond er een vechtpartij, kort na middernacht. De politie werd gebeld met de melding van de vechtpartij waarbij meerdere mensen aan het vechten waren, en dat iemand een wapen zou hebben.

Kogelwerende vesten

Omdat er mogelijk een vuurwapen was hebben agenten het zekere voor het onzekere genomen. Ze hebben bijvoorbeeld hun kogelwerende vesten aangetrokken. Al vrij snel zagen ze de man die een vuurwapen zou hebben. De agenten hebben geroepen dat hij moest blijven staan, maar de man zette het op een lopen.

Waarschuwingsschot

Meerdere agenten hebben de achtervolging ingezet. Omdat de man niet wilde stoppen is er een waarschuwingsschot gelost. Daarop kon de man aangehouden worden. Het blijkt om een 22-jarige man uit Lelystad te gaan. Er is geen vuurwapen bij hem gevonden. De politie doet nu verder onderzoek naar de vechtpartij.   

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: