dinsdag, 17. april 2018 - 17:06

Verdachten aangehouden voor drugsinvoer via Rotterdamse haven

Verdachten aangehouden voor drugsinvoer via Rotterdamse haven
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

De politie heeft dimnsdagmorgen in de regio Rijnmond 8 verdachten (23-53 jaar) aangehouden. Dat gebeurde in een onderzoek naar een crimineel samenwerkingsverband dat zich bezighoudt met de handel in verdovende middelen via de haven van Rotterdam. Een van de verdachten is een medewerker van de Belastingdienst. 5 Auto’s en een vakantiewoning zijn in beslag genomen.

De politie viel  binnen bij 12 woningen in Spijkenisse (5), Rotterdam (5), Rockanje en Capelle aan den IJssel en drie bedrijfspanden in Spijkenisse en Rotterdam en Den Haag. Vier van de aangehouden verdachten zijn mannen (38-53 jaar) uit Spijkenisse, Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Het Landelijk Parket: Het Landelijk Parket bestrijdt (inter)nationaal georganiseerde criminaliteit . (OM) ziet dit viertal als belangrijke leden van een crimineel samenwerkingsverband (csv) dat zich bezighoudt met de invoer van verdovende middelen via de haven van Rotterdam. De aangehouden vrouwen zijn familieleden van de 53 jarige hoofdverdachte.

Nadat de verdachten waren aangehouden werd de zoeking gestart. Hierbij werden diverse dure sieraden aangetroffen waaronder een Rolex van bijna 70.000 euro. Ook werden 200 xtc pillen aangetroffen en 20.000 euro aan cash. Er werd beslag gelegd op  5 auto’s  waar onder een Range Rover. Op een luxe vakantiewoning in Rockanje is eveneens beslag gelegd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: