zondag, 6. mei 2018 - 15:55 Update: 06-05-2018 15:56

Uitspraken brandweercommandant Amsterdam vallen verkeerd bij vakverening vrijwilligers

Uitspraken brandweer commandant Amsterdam vallen verkeerd bij vakverening vrijwiliigers
Foto: Archief bon
Amsterdam

De uitspraken van de Amsterdamse brandweer commandant Leen Schaap in het Parool en bij Radio 1, zijn niet zo heel goed gevallen bij de voorzitter van de vakvereniging vrijwillige brandweer Marcel Dokter.

In een opinie stuk op de website van de vakvereniging zegt Dokter dat de commandant van de hoofdstedelijke brandweer flink uithaalde naar de niet deugende organisatie van de Amsterdamse brandweer. Zo sprak Schaap over de maffia van de medezeggenschap, geen diversiteit, verwaarloosde organisatie, discriminerend en het 24 uurs rooster bij de brandweer zou failliet zijn.

‘Als je het zo leest deugt er eigenlijk niks van bij de brandweer van Amsterdam. Nou ja met uitzondering dan van die 1% waarin mensen worden gered en branden worden geblust. Verder is het zwaar onvoldoende. Uiteindelijk zegt meneer Schaap dat het volgens hem niet bestaat dat het in de rest van het land anders is’, aldus Dokter.

In Het Parool roept Schaap tevens dat leden van Out Law Motorclubs als Hells Angels, No Surrender en Satudarah niet meer welkom zijn binnen de organisatie. Uit het interview blijkt dat het gaat om 1 lid van een motorclub en een kooivechter. Dit op een organisatie van 500 mensen is dit volgens de voorzitter van een frontale aanval voor een half procent van het personeelsbestand.

Dokter: ‘De Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers spreekt juist nu haar steun uit aan alle hardwerkende en goedwillende collega’s uit Amsterdam (man, vrouw, blank, gekleurd, autochtoon en allochtoon, beroeps en vrijwillig).’