vrijdag, 18. mei 2018 - 9:07

Twee verdachten aangehouden na achtervolging in bosgebied

Twee verdachten aangehouden na achtervolging in bosgebied
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Koewacht

Twee mannen uit Terneuzen zijn donderdag 17 mei aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Bij de zoekactie in een bosgebied zijn ook een politiehelikopter en een politiehond ingezet.

Agenten reden rond 15.55 uur op de Tweede Verkorting achter een personenauto. De auto reed met hoge snelheid de onverharde Kievitendreef in. De agenten volgden de auto voor een controle. Op de parkeerplaats zien ze dat er een man uit de auto stapt en met een tas het bosgebied in rent. De 26-jarige bestuurder staat nog bij de auto en wordt aangehouden. Een van de agenten rent achter de man aan. Onderweg heeft hij de tas met hennep achtergelaten. Het zoekgebied werd afgezet en meerdere politie-eenheden waaronder de politiehelikopter en een hondengeleider met diensthond werden opgeroepen voor de zoekactie. 

Politiehond Rex

Tijdens het zoeken vond diensthond Rex een hoeveelheid drugs en de tweede verdachte. De 36-jarige Terneuzenaar had zich verstopt langs de akkerrand. Na een medische behandeling is hij ingesloten in Torentijd. Beide verdachten zitten nog vast. De auto is getakeld voor nader onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: