zondag, 27. mei 2018 - 17:30

Auto ramt in volle vaart woning, bewoonster kan nog net wegspringen

Auto ramt in volle vaart woning, bewoonster kan nog net wegspringen
Foto: MV
Kapelle

Een bewoonster in het Zeeuwse Kapelle kreeg zaterdagmiddag rond 16.30 uur de schrik van haar leven toen zij in haar tuin was en een auto recht op haar af zag komen. Dit meldt de politie zondag.

In sloot gesprongen

'De vrouw kon haar vege lijf nog net redden door in een nabijgelegen sloot te springen', aldus de politie. De bestuurder was door een verkeerde inhaalmanoeuvre van de weg geraakt en ramde in volle vaart de gevel van de. Door de klap is de zijmuur van de woning gescheurd. 

Inhaalmanoeuvre

De bestuurder, een 46–jarige man uit de gemeente Reimerswaal, verloor de macht over zijn stuur een inhaalmanoeuvre op de Zanddijk. Hij kwam in volle vaart tegen de gevel van de woning van de vrouw tot stilstand.

Rijbewijs ingevorderd

De verdachte is meegenomen naar het bureau voor een verklaring en een ademanalyse. De uitkomst daarvan was dat hij bijna anderhalf maal de toegestane alcohollimiet heeft overschreden (= 319 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook heeft hij een rijverbod van twee uur opgelegd gekregen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De zaak wordt ter beoordeling voorgelegd aan de officier van justitie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):