zaterdag, 11. juli 2020 - 12:04 Update: 12-07-2020 13:38

Motorrijder crasht na negeren stopteken politie en overlijdt

agenten-donker-zaklam
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Vlissingen

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een motorrijder bij een eenzijdig ongeval zwaargewond geraakt. 'Kort voor de aanrijding had hij een stopteken gekregen van een surveillance-eenheid van de politie maar toen reed hij met hoge snelheid weg', zo laat de politie zaterdag weten.

Diverse keren door rood licht gereden

De surveillance-eenheid van de politie zag om 03.20 uur de motorrijder op de Nieuwendijk in Vlissingen. De agenten besloten een routinecontrole op de motorrijder te doen. Bij het zien van de politieauto zagen de agenten dat de motorrijder er met hoge snelheid vandoor ging. De agenten reden dezelfde kant op maar konden de motor niet bij houden. Ze zagen wel dat hij verschillende keren door rood licht reed.

Traumahelikopter

Toen ze op de Koudekerkseweg reden zagen ze een grote ravage. De motorrijder lag zwaargewond op de grond en de motor bleek zwaar beschadigd. De agenten verleenden direct eerste hulp in afwachting van een ambulance en een traumahelikopter. De motorrijder, een 48-jarige Vlissinger, is daarna met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De weg is lange tijd voor het verkeer afgesloten geweest voor het uitgebreide onderzoek.

Update zondag 08.35 uur

'De motorrijder die zaterdagochtend ernstig gewond raakte is in het ziekenhuis overleden', zo heeft de politie zondag laten weten. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: