maandag, 25. januari 2021 - 17:53 Update: 25-01-2021 17:57

Tilburger (23) door politie aangehouden voor oproep tot rellen

aanhouding-politie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Tilburg

Maandag heeft de politie een 23-jarige man uit Tilburg aangehouden. 'De man wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor het plaatsen van een oproep op social media om te komen rellen in de regio Tilburg en omgeving', zo meldt de politie maandag.

Oproepen tot ongeregeldheden via social media

De Tilburger werd in zijn woning aangehouden. De politie startte een onderzoek nadat zij informatie had gekregen dat de Tilburger de post zou hebben gepubliceerd. De officier van justitie heeft toestemming gegeven voor zijn aanhoudingen. De afgelopen dagen zien we dat na invoering van de avondklok op sociale media wordt opgeroepen tot ongeregeldheden. De verdachte zit vast voor verhoor. 

Oproep

Oproepen onder jongeren op social media leidden zondagavond al tot ongeregeldheden in Tilburg, Oosterhout en Breda. Politie en partners houden de situatie nauwlettend in de gaten. 'Het mag duidelijk zijn dat dit soort ongeregeldheden niet worden getolereerd. We doen een oproep aan iedereen om zijn of haar gezond verstand te gebruiken en geen ongeregeldheden te veroorzaken. Samen met onze partners als gemeente en Openbaar Ministerie staan we voor een veilige buurt. We zullen optreden als dat nodig is', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: