donderdag, 21. juli 2022 - 17:42 Update: 21-07-2022 21:13

Gezin slaat over boord tijdens kanoën op Veluwemeer

reddingsboot
Foto: KNRM
Biddinghuizen

Hulpdiensten zijn donderdagmiddag massaal uitgerukt nadat een Duits gezin tijdens een kanotochtje over het Veluwemeer tussen Nunspeet en Biddinghuizen te water is geraakt. Dit maakte de Kustwacht bekend.

Kanotochtje

Omstreeks 15.00 uur raakte een vader, een moeder en twee kinderen te water tijdens een tochtje met de kano. De moeder werd gevonden bij het eiland De Ral en een meisje werd op een boei gevonden. Er is nog geprobeerd om de moeder te reanimeren maar dat mocht helaas niet meer baten. Het kind dat op een boei zat is overgebracht naar het ziekenhuis.

Zoektocht naar vader en kind

De KNRM van Elburg, de brandweer van Harderwijk en een helikopter zijn nog opzoek geweest naar de vader en een kind van het gezin. Alles op alles is gezet om ook deze andere twee inzittenden van de kano zo snel mogelijk te vinden. Naast hulpdiensten op het water zijn ook de helikopter en speurhonden ingezet. Helaas tot nu toe zonder resultaat. De Kustwacht gaat er inmiddels vanuit dat de vader en het kind zijn verdronken. De zoektocht naar deze personen is nu gericht op het bergen van slachtoffers.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: