zondag, 23. juni 2024 - 15:36 Update: 23-06-2024 15:46

Lunchende agenten arresteren twee mannen na verdacht gedrag bij geldautomaat

geldautomaat
Foto: Politie Landelijke Eenheid
Amersfoort

Een 38-jarige man uit Leeuwarden en een 56-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats zijn op donderdag 20 juni in Amersfoort aangehouden toen zij zich verdacht gedroegen bij een geldautomaat. Dit meldt de politie.

Mannen gevolgd

Politieagenten waren in hun lunchpauze op weg naar de supermarkt voor een broodje toen zij twee mannen zagen lopen die hun aandacht trokken. De mannen vroegen aan een omstander waar de dichtstbijzijnde geldautomaat te vinden was. De agenten besloten om de mannen te volgen. 

Keek nerveus om zich heen

Toen ze bij de geldautomaat waren, trok één van de mannen zijn capuchon over zijn hoofd en bedekte zijn gezicht met een sjaal. De andere man stond op een afstandje toe te kijken en keek nerveus om zich heen. De man gaf het geld vervolgens af aan de man die op afstand stond mee te kijken. 

Grote hoeveelheid bankpassen

De politieagenten besloten daarop om de twee mannen aan te houden. Eén van de mannen was in het bezit van een grote hoeveelheid bankpassen. De twee verdachten worden verhoord en de politie onderzoekt wat zij precies aan het doen waren.

Categorie:
Provincie: