maandag, 18. januari 2016 - 19:28 Update: 18-01-2016 19:32

Excuses van ADO richting Amsterdam: 'Schaam me dood'

Excuses van ADO richting Amsterdam: 'Schaam me dood'
Foto: ADO
Den Haag

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) ADO Den Haag verloor zondagmiddag op eigen veld met 0-1 van aartsrivaal Ajax. Helaas kon het na de wedstrijd niet over de, evengoed zwaar teleurstellende, wedstrijd gaan maar kregen randverschijnselen de aandacht.

Racistische kreten

Een deel van de Haagse 'aanhang' vond het nodig om Ajacied Riechedly Bazoer met racistische kreten en teksten te onthalen. Hoewel overwogen werd om de wedstrijd daardoor maar stil te leggen, was het eindoordeel van de betrokken partijen dusdanig dat de wedstrijd uitgespeeld werd.

Maandagmiddag kwam er dan ook nog excuses van ADO-directeur Jan Willem Wigt. Tegen ADO TV verkondigde hij 'zeer teleurgesteld' te zijn in de eigen aanhang. 'Ik schaam me dood. Het is niet te geloven dat fans zich zo misdragen en de club zo een slechte naam geven. Vandaag(maandag, red.) worden de beelden vrijgegeven en gaan we de zaak onderzoeken. De pakkans is vrij groot en ik wil deze mensen keihard aanpakken. De richtlijn is een stadionverbod voor vijf jaar en wat mij betreft gaan we die sanctie ook uitdelen.'

Zondagavond wilde Vugt niet reageren, maar de club uit de Hofstad liet al bij monde van hoofdtrainer Henk Fräser, verdediger Vito Wormgoor en perschef Ronald van der Geer duidelijk worden dat het gedrag van de raddraaiers op geen enkele wijze gewaardeerd of getolereerd wordt door ADO. Maandag volgde nog een officiële excuusbrief aan de directie van Ajax.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):