dinsdag, 19. januari 2016 - 20:30 Update: 19-01-2016 20:31

Nieuw onderzoek naar mogelijk verdachte transfers FC Twente

Nieuw onderzoek naar mogelijk verdachte transfers FC Twente
Foto: Archief FBF.nl
Enschede

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) FC Twente heeft in het verleden mogelijk meer gesjoemeld met transfers. Er zal een nieuw onderzoek worden gestart, maakte commissaris Ton Heerts van FC Twente dinsdagavond bekend op de nieuwjaarsreceptie.

Dat eerdere bestuurders bij FC Twente met investeringsmaatschappij Doyen Sports schimmige deals hadden gesloten, was reeds bekend. De KNVB en de gemeente Enschede doen er momenteel onderzoek naar.

Op de nieuwjaarsreceptie verklaarde Heerts echter dat er 'nog meer' aan de hand is. 'Wij hebben aanwijzingen dat op transfergebied in het verleden mogelijk nog meer handelingen zijn verricht die op zijn minst vraagtekens oproepen. We willen hierover absolute duidelijkheid. Om die reden onderzoeken we, in afstemming met de onderzoeker, de heer Knüppe, wat de exacte feiten zijn', liet Heerts nog los volgens de regionale krant Tubantia. Interim-directeur Onno Jacobs moet het onderzoek vorm gaan geven. 

Toekomst

Op de nieuwjaarsreceptie werd verder de hoop uitgesproken dat FC Twente medio 2019 weer financieel gezond is. Twente moet volgens Heerts een club worden die 'structureel behoort tot de (sub)top van Nederland'.

Categorie:
Provincie: