zaterdag, 12. maart 2016 - 20:39 Update: 12-03-2016 20:42

FC Twente boekt tegen PEC Zwolle opnieuw een thuiszege

Foto van FC Twente supporters | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Enschede

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) De Grolsch Veste is ook na zaterdagavond nog een onneembare vesting in 2016. Na overwinningen tegen Heracles Almelo (4-0), FC Utrecht (3-1), SC Cambuur (3-0) en FC Groningen (2-0), was FC Twente te sterk voor PEC Zwolle. Hakim Ziyech en Jerson Cabral zorgden met mooie doelpunten voor de 2-1 zege.

Bij de thuisploeg ontbrak Kamohelo Mokotjo, die door privéomstandigheden niet inzetbaar was. De Zuid-Afrikaan werd vervangen door Jelle van der Heyden, die gedurende de wedstrijd onzichtbaar was. FC Twente had het lastig zonder Mokotjo lastig in de beginfase. Het initiatief lag bij PEC Zwolle, dat via Wouter Marinus (kopbal) en Kingsley Ehizibue (kopbal) twee keer gevaarlijk werd.

Op het moment dat FC Twente beter in de wedstrijd kwam en via Felipe Gutiérrez een kansje kreeg, scoorde PEC Zwolle. Nick Marsman wist nog op artistieke wijze een vrije trap van Marinus te keren, maar in de rebound werd de doelman alsnog verschalkt. Dirk Marcellis reageerde attent en bediende Ehizibue, die van dichtbij de 1-0 tegen de touwen schoot.

Waar FC Twente in de eerste helft eigenlijk nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Mickey van der Hart kwam, werd de goalie van PEC Zwolle vlak na rust binnen korte tijd twee keer verschalkt. De gelijkmaker was een beauty: Ziyech ontving net buiten het strafschopgebied de bal en krulde 'm langs Van der Hart. De doelman van PEC Zwolle mocht even later de bal opnieuw uit het net vissen nadat Cabral via het been van Bart van Hintum raak schoot.

FC Twente gaf na de 2-1 het initiatief weer terug aan PEC Zwolle, dat nauwelijks in de buurt kwam van Marsman. Op afstandsschoten van Ouasim Bouy en Marinus na, kwam PEC Zwolle alleen via een kopbal van Ehizibue in de buurt van het doel van Marsman. Ziyech had voor Ehizibue’s mogelijkheid dé kans gekregen om de wedstrijd te beslissen, maar hij miste één op één met Van der Hart. De misser had echter geen gevolgen: FC Twente trok de 2-1 over de streep.

PEC Zwolle blijft door de nederlaag steken op de achtste plaats. De Zwollenaren kunnen later in het weekend nog wel terugvallen naar de negende plaats als Heracles Almelo SC Cambuur verslaat. FC Twente stijgt naar de elfde plaats en heeft het linkerrijtje in zicht.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):