woensdag, 13. april 2016 - 14:32 Update: 13-04-2016 14:51

Koning rijdt mee in volgauto na start Giro d’Italia in Apeldoorn

Koning rijdt mee in volgauto na start Giro d’Italia in Apeldoorn
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Apeldoorn

Koning Willem-Alexander zal vrijdag 6 mei 2016 aanwezig zijn bij de start van de 99e editie van de Giro d’Italia in Apeldoorn. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) van het Koninklijk Huis woensdagmiddag.

Volgauto

'De koning is aanwezig op de startlocatie, rijdt mee in een volgauto en woont de huldiging en prijsuitreiking bij', aldus de RVD.

In Apeldoorn wordt de eerste van de drie etappes in de provincie Gelderland gereden. Op 6 mei start de Giro d’Italia met een individuele tijdrit van 9,8 kilometer door de straten van Apeldoorn. 

Op zaterdag 7 mei 2016 wordt de tweede etappe gereden van Arnhem naar Nijmegen. De derde etappe, op zondag 8 mei 2016 gaat van Nijmegen naar Arnhem. Het is de derde start van de Italiaanse wielerronde in Nederland.

Sinds 28 januari staat de provincie Gelderland 99 dagen in het teken van de 99e editie van de Giro d’Italia. Rondom de start van de Giro d’Italia hebben de initiatiefnemers, provincie Gelderland en de gemeenten Nijmegen, Apeldoorn en Arnhem (sportieve) evenementen georganiseerd.

Categorie:
Provincie: