donderdag, 26. mei 2016 - 13:32 Update: 26-05-2016 13:36

Spelersraad steunt FC Twente

Spelersraad steunt FC Twente
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Enschede

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De spelersraad heeft een negatief advies gestuurd naar de licentiecommissie van de KNVB, dat zou betekenen dat FC Twente, volgens de spelersraad, aankomend seizoen gewoon in de Eredivisie mag spelen.

De spelersraad steunt FC Twente in de strijd tegen degradatie. De club uit Enschede werd onlangs door de licentiecommissie van de KNVB teruggezet naar de Jupiler League, maar de licentiecommissie heeft de spelersraad om advies gevraagd. De spelersraad heeft volgens Voetbal International een negatief advies gegeven en steunt daarmee FC Twente.

Het advies van de spelersraad is echter niet bindend, maar het advies zal vrijdagochtend wellicht een steun in de rug zijn. FC Twente heeft namelijk een kort geding aangespannen tegen de KNVB en die rechtszaak zal vrijdagochtend om 10 uur plaatsvinden in Utrecht. Wanneer FC Twente - en De Graafschap, dat door de situatie rondom FC Twente niet weet of het gedegradeerd is of in de Eredivisie mag blijven - duidelijkheid krijgt is vooralsnog onduidelijk.

Categorie:
Provincie: