woensdag, 7. september 2005 - 15:35

Grote pech, ook voor de wegenwachters

Amstelveen

De ANWB verwacht de komende drie jaar 600 tot 800 arbeidsplaatsen te laten vervallen. Dat heeft hoofddirecteur Guido van Woerkom vandaag bekendgemaakt. In totaal telt de ANWB 4.381 arbeidsplaatsen. De besparing op personeelskosten wordt onder meer gezocht bij staf- en ondersteunende diensten in de sfeer van de ict, HRM en financiële administratie. Ook Hulpverlening (Wegenwacht, Alarmcentrale, autokeuringen) levert een bijdrage. De kwaliteit van de dienstverlening aan de leden wordt door de afslanking niet aangetast.

Hoofddirecteur Van Woerkom: ‘De economie draait al enkele jaren niet zo best, de concur­rentie neemt toe en de consument houdt de hand op de knip; uiteraard ondervindt ook de ANWB hier hinder van’. Omdat de ANWB de contributie de komende jaren niet wil verhogen en de kosten onder­tussen wel stijgen, zet de ANWB in op grotere efficiency en kosten­beheersing. We verwachten een nettodaling van het ledental vergelijkbaar met die van het vorig jaar. Door een sterk accent op vernieuwing van producten en diensten wil de ANWB voor leden aantrekkelijker worden.

De ANWB telt 4 miljoen leden.

Naar verwachting kan een deel van de inkrimping worden gerealiseerd via natuurlijk verloop. In overleg met de vakbonden wordt dit najaar gewerkt aan een sociaal plan.

© BON / FBF.NL
Categorie:
Tag(s):