zaterdag, 3. juni 2006 - 19:49

Basisopstelling voor duel met Australië bekend

Het Nederlands elftal begint morgen in de oefenwedstrijd tegen Australië met dezelfde elf als tegen Kameroen. Dat wil zeggen dat de basisopstelling er als volgt uitziet: Van der Sar, Kromkamp, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst, Van Bommel, Sneijder, Cocu, Van Persie, Van Nistelrooij en Robben.

Rafael van der Vaart trainde vanochtend wel, maar is nog niet fit genoeg om op de bank te beginnen. Marco van Basten gunde de middenvelder daarom verder een dagje vrij. "Apart trainen is niet leuk, dat weet ik nog uit de tijd dat ik zelf speelde. Daarom is het soms goed om even naar een andere omgeving te gaan, waar vrienden en familie zijn. Vandaar dat we Rafael even naar huis hebben gestuurd'', aldus de bondstrainer op een persconferentie vanmiddag. Morgen zal Van der Vaart wel aanwezig zijn bij het duel, maar ook daarna voegt hij zich weer bij zijn vrouw en kind.

Mocht Van der Vaart uiteindelijk helemaal afhaken voor het WK, dan zal Van Basten een vervanger oproepen die op dezelfde positie uit de voeten kan. In dat geval moet gedacht worden aan Stijn Schaars of Nicky Hofs, die nu nog met Jong Oranje in Portugal verblijven. Klaas-Jan Huntelaar en Barry Opdam hoeven dan dus niet op een nieuwe uitnodiging te rekenen.
Categorie:
Tag(s):