vrijdag, 13. oktober 2006 - 11:21

Boete van 450,- euro voor te langzaam rijden

Zoetermeer

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft donderdagavond bij Zoetermeer een bestelauto met aanhangwagen van de rijksweg A12 afgehaald. De 41-jarige bestuurder uit het Poolse Kluczborsi reed 49 kilometer per uur met zijn combinatie en veroorzaakte gevaarlijke situaties op de snelweg.

In overleg met de officier van justitie betaalde hij direct een boete van 450 euro en kreeg een rijverbod voor de autosnelweg. De bestelbus, met daarachter gekoppeld een 10 meter lange aanhangwagen, was geladen met potplanten.

De combinatie reed op de rechte weg niet sneller dan 49 km/uur en ‘bergafwaarts’ haalde deze met pijn en moeite 55 km/uur. Verkeer dat achterop reed raakte door de langzame verkeersdeelnemer in de problemen. Remmende en uitwijkende voertuigen zorgden voor chaotische taferelen achter de slome combinatie.

De bestuurder is staandegehouden en overgebracht naar het bureau van de Verkeerspolitie in Waddinxveen. Na betaling van de boete mocht deze zijn reis naar Duitsland binnendoor voortzetten.
Provincie:
Tag(s):