dinsdag, 28. november 2006 - 9:20

Burgemeester maakt overstap naar Alkmaar

Renkum

Burgemeester Piet Bruinooge is unaniem door de gemeenteraad van Alkmaar voorgedragen als burgemeester voor deze stad. Over enkele weken zal de minister een definitieve beslissing nemen over de unanieme voordracht.

Bruinooge zal dan eind januari of begin februari de overstap van Renkum (32.000 inwoners) naar Alkmaar (95.000 inwoners) maken. Het besluit van de Alkmaarse gemeenteraad is maandagavond bekend geworden.

Piet Bruinooge is blij met zijn voordracht als burgemeester van de Noord-Hollandse stad. “Doorslaggevend voor mijn sollicitatie was het feit dat ik hier een nieuwe kans zag. In Ren-kum is mijn werk op zich nog niet af na 3,5 jaar burgemeesterschap, maar er zijn dingen in werking gezet die onomkeerbaar zijn. Iemand anders kan daarop verder werken. Eigenlijk is mijn periode als burgemeester in Renkum kort, maar dit was wel een hele mooie kans. Er zijn maar weinig gemeenten in Nederland waar ik burgemeester zou willen zijn. Renkum is zo’n gemeente, maar Alkmaar ook.�

Piet Bruinooge (51) was sinds april 1986 raadslid voor het CDA in Middelburg. Sinds januari 1997 was hij wethouder Financiën, Ruimtelijke Ordening en Recreatie en Toerisme in die gemeente. In juni 2003 kwam hij als burgemeester naar Renkum. Hier had hij de portefeuilles handhaving, communicatie, burgerzaken en sinds de verkiezingen in maart 2006 ook personeelsbeleid onder zich.
Provincie:
Tag(s):