vrijdag, 18. augustus 2006 - 17:42

Gratis film kijken op De Brink

Deventer

Vanaf donderdag 31 augustus tot en met zaterdag 2 september, verandert de Deventer Brink in een openluchtbioscoop. Filmhuis De Keizer organiseert voor de derde keer het evenement FILM OP DE BRINK. Alle films worden gedraaid op een mobiele 35mm projector en vertoond op een groot, 12 meter breed scherm dat voor de Waag wordt opgesteld.

Er is dit jaar gekozen voor een gevarieerd programma, dat bestaat uit een comedy, een muziekfilm en uit de Oscarwinnaar van 2006.

Het festival wordt op de donderdagavond geopend met de film 'Kebab Connection'. Deze film wordt door velen gezien als de Duitse 'Shouf Shouf Habibi', en is dus een heerlijke licht verteerbare multicultikomedie.

Op de tweede avond wordt de Oscarwinnende film 'Crash' vertoond. Hierin zien we hoe op intelligente wijze de levens van een succesvolle zwarte regisseur, een racistische agent, een advocaat, een rijkeluisvrouw en een hardwerkende Spaanse slotenmaker zijn verweven. De ijzersterke cast, de flitsende regie van schrijver/regisseur Paul Haggis maken van 'Crash' een wervelend, provocerend en onvoorspelbaar drama.

Film op de Brink wordt op zaterdag 2 september afgesloten met de film 'Gimme Shelter'. In deze befaamde documentaire worden The Rolling Stones gedurende hun tour in 1969 gevolgd.

Alle voorstellingen beginnen om 21.30 uur en de entree is gratis. Film op de Brink wordt georganiseerd door Filmhuis De Keizer en de VVV Deventer.

Drie avonden lang een gratis openluchtbioscoop op het mooiste plein van Nederland, dat kan alleen in Deventer.
Provincie:
Tag(s):