donderdag, 15. juni 2006 - 21:07

Hulpdiensten in de weer na vermissing stel

Politie en brandweer zijn in de nacht van dinsdag op woensdag in de weer geweest in de Rijn bij Wageningen nadat melding was gemaakt van een vermist stelletje. Het betrof zeventienjarige jongen en een achttienjarig meisje, beiden uit Wageningen. Het stel werd na een zoektocht ongedeerd op het droge aangetroffen.

Volgens enkele getuigen zou het stel omstreeks twee uur ‘s nachts, onder invloed van alcohol, in de Rijn bij Wageningen zijn gesprongen om de rivier over te zwemmen. Toen de twee op aanroepen niet meer reageerden werd de politie gealarmeerd.

Daarop rukten enkele surveillances van de politie, aangevuld met een surveillancehond en een politieboot van de Waterpolitie uit. Ook een ploeg van de brandweer werd ingezet.

Nadat alle eenheden ter plaatse waren troffen twee agenten het meisje en de jongen aan op de oever van de Rijn in Randwijk. De twee hadden een leegstaande caravan gevonden om daar de nacht door te brengen en bleken niets te mankeren. De jongen en het meisje zijn door de politie aan hun ouders overgedragen.
Provincie:
Tag(s):