dinsdag, 25. april 2006 - 11:46

Leren mummificeren in openluchtmuseum

Nijmegen

Het is voorjaar en dat betekent voor het Bijbels Openluchtmuseum een periode die bol staat van de activiteiten. Van 29 april t/m 7 mei wanen kinderen zich tijdens ‘Avonturen aan de Nijl’ in de Egyptische wereld. Met behulp van een goed gevuld Nijltasje reizen zij als archeoloog door het Egypte van vroeger en nu. Op hun ontdekkingstocht leren zij onder andere mummificeren en zelf marsepein maken.

In het Egyptisch huis vindt er een tentoonstelling plaats over mummies en de kunst van het mummificeren.

Avonturen aan de Nijl (29 april t/m 7 mei) is een tocht met activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen ontdekken aan de hand van een reiskaart het museum en leren zelf mummificeren. Ook voelen ze hoe het is om een archeoloog te zijn. Daarnaast leren ze van alles over het Egypte van 4000 jaar geleden tot aan het Egypte van nu.

Degene die zich liever met andere dingen bezighoudt kan in het weekend van 4 en 5 juni de spieren, hersenen en creativiteit trainen. Tijdens Keizerlijk Onthaal gaat het erom een aantal opdrachten succesvol te voltooien om zo gratie van de keizer te krijgen. Niemand wil immers voor de leeuwen worden gegooid!

Om de zomer goed te beginnen organiseert het museum op 8 juli van 19.00 t/m 22.30 uur een mysterieuze Egyptische Woestijnnacht!
Provincie:
Tag(s):