donderdag, 6. april 2006 - 9:07

Maatregelen voor ruiming explosieven

Breskens

Op maandag 10 april a.s. worden de explosieven geruimd die gevonden zijn bij de voormalige CITO-garage (de Remise) en in De Roode Polder. Uit veiligheidsoogpunt worden in de omgeving van De Roode Polder ongeveer dertig woningen ontruimd. Het explosief bij de voormalige CITO-garage wordt niet ter plaatse gedemonteerd. Daarom hoeft daar niet ontruimd te worden.

Uit veiligheidsoverwegingen moeten de woningen in een straal van 150 meter rond de vindplaats van het explosief in De Roode Polder ontruimd worden. Dit zijn Molenwater 41, Nolletjesdijk 2 en de Oude Rijksweg alle even huisnummers van 18 t/m 68 plus Oude Rijksweg 27. In het totaal zijn dit circa dertig woningen, het betreft ongeveer zeventig personen.

De demontage van het explosief bij de voormalige CITO-garage zal niet ter plaatse gebeuren. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft geconcludeerd dat de ontsteking dusdanig vast zit, dat het veiliger is het explosief tot ontploffing te brengen in het (landelijk aangewezen) springgebied De Zwarte Polder in Nieuwvliet. Dit betekent dat er in de direct omliggende straten geen woningen ontruimd moeten worden.

Wel moeten de inwoners van de Scheldekade huisnummers 26 t/m 29 en van de Scheepvaartstraat huisnummers 1 t/m 25 even en oneven die overdag thuis zijn, er rekening mee houden dat zij enkele uren in huis moeten blijven.

Het te ontruimen gebied op 10 april a.s. betreft dus alleen de genoemde straten rondom De Roode Polder. Dit wordt “actiegebied De Roode Polder� genoemd. Voor de ruiming van het explosief in De Roode Polder is een noodverordening van kracht.
Provincie:
Tag(s):