woensdag, 12. april 2006 - 10:42

Mega Piratenfestijn

Zelhem

Het Mega Piratenfestijn slaat op vrijdag 12 mei voor het eerst de tenten op in Zelhem. Om het publiek alvast warm te maken voor het gebeuren zendt Graafschap TV op woensdag 19 en donderdag 20 april een half uur durende registratie uit van het onlangs in Lemelerveld gehouden Mega Piratenfestijn.

De eerste uitzending is op woensdag 19 april om 20.10 uur en de registratie wordt vervolgens tot en met donderdag elk uur herhaald. Bovendien is ook bekend geworden dat er op het MPF in Borger een tv-special geschoten wordt over het 30-jarige artiestenjubileum van Arne Jansen.

De opzet van het Mega Piratenfestijn is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van RTV-Oost bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Het podium wordt overigens ingericht naar het model van Oosterhuis’ RTV Oost-programma De Regiotap.

Enkele tientallen gelukkigen mogen plaats nemen in het podiumcafé en vieren hun eigen feestje. Het resultaat is dat de sfeer van het podium afspat. De condens komt van het tentzeil naar beneden. En het publiek bouwt zijn eigen feestje. In de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand van achteruit de tent (waar alles wat op het podium gebeurt te volgen is op grote filmschermen). Sfeer, sfeer en nog eens sfeer.

De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. 'Maar met woorden alleen kun je niet uitleggen hoe de sfeer bij een Mega Piratenfestijn is’, stelt organisator Eddy Mensink. 'Vandaar dat we ontzettend blij zijn met de medewerking van Graafschap TV. Nou kan iedereen met eigen ogen zien wat men in Zelhem mag verwachten.’

Het Mega Piratenfestijn in Zelhem wordt georganiseerd in samenwerking met Radio Milano. De tent kan plaats bieden aan vele duizenden bezoekers. Het Mega Piratenfestijn is in oost- en noord-Nederland al een begrip. Het reizende muziekfestival is onder andere jaarlijks te gast in Lemelerveld (Ov); Nieuwleusen (Ov); Borger (Drente) en Surhuisterveen (Friesland).

Programma:
Jan Smit; Nick & Simon; Jannes; Marianne Weber; Thomas Berge; Dennie Christian; Lucas & Gea; Arne Jansen; George Baker; Henk Wijngaard; Mieke; Sugar Lee Hooper; Jan & Zwaan; Willem Barth; Patrick!; Stef Ekkel; Martin Dams; Frank van Etten; Jacques Herb; De Havenzangers; Frank & Mirella en Elz Bakker. Meer namen volgen nog.

Meer info: www.megapiratenfestijn.nl
Provincie:
Tag(s):