dinsdag, 18. juli 2006 - 21:25

Opnieuw aanhouding in onderzoek poging liquidatie

Tilburg

Rechercheurs van de Unit Zware Criminaliteit hebben in het onderzoek naar de poging tot liquidatie van een 27-jarige man uit Dongen opnieuw een aanhouding verricht. Maandag werd een 46-jarige man uit Geleen aangehouden.

Op zondag 29 januari omstreeks 20.15 uur werd een aanslag gepleegd op een inwoner uit Dongen op de Wolterbeekstraat op het industrieterrein Kraaiven. Het slachtoffer werd zittend in zijn auto met een automatisch wapen beschoten. Hij werd wel door kogels getroffen maar kon nog wegvluchten naar het Tweesteden ziekenhuis in Tilburg. Na behandeling kon hij dat hospitaal weer verlaten.

De 46-jarige man die gisteren is aangehouden, wordt er van verdacht dat hij bij die poging tot liquidatie een actieve rol heeft gespeeld. Vanmorgen werd in nauwe samenwerking met de plaatselijke politiekorpsen in Limburg op enkele locaties in Geleen, Houthem, Slek (gemeente Echt) en Ittervoort in verband met het onderzoek huiszoeking verricht. Hierbij zijn diverse goederen waaronder vuurwapens in beslag genomen.

De arrestatie van gisteren is de 11e aanhouding van het onderzoeksteam. Eerder kwam dit politieteam tijdens het onderzoek naar de liquidatie ook al een operationeel XTC laboratorium in Goirle op het spoor. Op 1e Paasdag werd dat lab in een woning aan de Bergstraat aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):